Cineaștii Radu Muntean și Corneliu Porumboiu revin la Festivalul de la Cannes ( AUDIO)

Cele mai recente filme ale celor doi au fost acceptate în selecția oficială.

Cele mai recente filme de Radu Muntean și Corneliu Porumboiu, Un etaj mai jos șiComoara, au intrat în selecția oficială a festivalului de la Cannes de anul acesta, în secțiunea „Un certain regard”.

Introdusă în 1978, secțiunea e consacrată filmelor-experiment, originale și diferite, care caută recunoaștere internațională.

Un etaj mai jos are drept subiect dilema morală a martorului unei crime, iar în Comoara doi bărbați caută un presupus tezaur ascuns într-o curte.

Cei doi cineaști români nu sunt la prima lor întîlnire cu Festivalul de la Cannes.

Corneliu Porumboiu a cîștigat premiul pentru debut în 2006, pentru A fost sau n-a fost?, iar în 2009 Polițist, adjectiv a încasat premiul FIPRESCI, al criticii internaționale de film, și premiul juriului secțiunii Un Certain Regard.

La rîndul său, Radu Muntean a prezentat la Cannes filmul său din 2008, Boogie, și a fost inclus în secțiunea „Un certain regard” doi ani mai tîrziu, cu Marți, după Crăciun.

După cum i-a spus însă Radu Muntean lui Filip Standavid, prezența la Festivalul de la Cannes nu este însă o garanție că ai să te și întorci (AUDIO).

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.