Confidenţialitate

Croaziera pe Dunăre, o premieră în industria ofertelor turistice pentru Crăciun și Revelion

În afara cunoscutelor petreceri la munte sau pe litoralul românesc, în hoteluri sau pensiuni, a apărut o nouă atracție.

Petrecerea Crăciunului sau a Revelionului într-o croazieră de Dunăre, cu o navă care duce turiștii în capitalele imperiale europene.

Ghiulfer Predescu:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Diana, singura nava românească ce oferă croaziere pe Dunăre, a navigat inițial în Delta Dunării. Din toamnă și-a purtat turiștii de la Orșova la Belgrad. Și pentru a aduce atmosfera sărbătorilor de iarnă pe navă, a apărut ideea petrecerii Crăciunului sau a Revelionului în marile capitale imperiale.

„Pachetul de Crăciun, cinci zile, patru nopți, de aproximativ 500 de euro și avem pachetul de Revelion, șase nopți, șapte zile, undeva între 600 și 700 de euro, și sunt croaziere de la Viena spre Budapesta, cu întoarcere Bratislava și revenire în Viena”, a declarat Marius Crivțonencu, armatorul navei de croazieră.

Ofertele sunt cu pensiune completă. Sunt turiști de toate vârstele pe nava de croazieră românească. De la un an la 87 de ani, precum doamna Anca din București.

„Prima dată când merg pe Dunăre. Nu am mai fost. Am dorit foarte mult această excursie și, de aia, acum sunt așa de impresionată”.

 Atmosfera plăcută de pe navă, cu muzică, antren, jocuri de societate, echipajul atent, opririle in porturi, i-au fidelizat pe turiști. Doamna Rodica din București este la a treia croazieră. Și-a rezervat bilete și pentru sărbătorile de iarnă.

-„Doamna Rodica, unde veți închina paharul de șampanie la trecerea dintre ani?

– La Bratislava. Cred că va fi de vis. Intuiesc că o să fie superb”.

În fiecare capitală imperială, turiștii sunt preluați de ghizi vorbitori de limbă română care îi vor duce spre punctele de atracție, explică Marius Crivțonencu:

„În afară de croazierele de Crăciun, de Revelion, facem program cu operă, cu târguri de Crăciun, program cu alte obiective turistice din Viena și până în Bratislava”.

 Mulți dintre turiști iubesc croazierele și au străbătut mai toate mările și oceanele. Dar parcă pe nava aceasta, spune Mariana din Focșani e altfel pentru că:

„Un român de al nostru a făcut posibilă plimbarea pe Dunăre până la Viena. Ceea ce nu a fost până acum. Indiferent cine ar fi făcut-o, nu aș fi fost la fel de mândră”.

 Până la primăvara viitoare, în intervalele dintre croaziere, nava Diana va acosta la Viena unde se transformă în hotel plutitor.

(Foto: Ovidiu Oprea)