CRJ asigură gratuit, asistență juridică pentru persoanele cu dizabilități

Centrul de Resurse Juridice anunță persoanele cu probleme de sănătate mintală și pe familiile acestora că va merge în comunitățile în care este chemat pentru a acorda gratuit, consiliere juridică.

În România, există cel puțin 25  de mii de persoane internate în spitale de psihiatrie și centre rezidențiale care nu au acces la avocați, în condițiile în care drepturile fundamentale le sunt încălcare adeseori.

Și mai grav, aproape 7.500 de persoane instituționalizate au murit în ultimii ani în astfel de centre.

 

În aceste condiții, Centrul de Resurse Juridice a înființat un birou juridic „pe roţi” de care pot beneficia persoanele cu dizabilități intelectuale sau cu probleme de sănătate mintală sau familiile lor, copii şi adulţi. De asemenea, persoanele cu dizabilități care locuiesc în centre de tip rezidențial, în centre de plasament, şcoli speciale, spitale de psihiatrie.

Clinica Juridică Mobilă  va ajunge în câteva oraşe din ţară care vor fi anunțate într-un calendar al vizitelor ce va fi făcut public pe site-ul CRJ.

Cei care au nevoie de sfaturi sunt invitați să se programeze  fie la adresa de email cjm@crj.ro fie la numărul de telefon 021.212.06.90, de luni până vineri, între orele 9-17.

Consilierea constă reprezentare în fața instanțelor de judecată a persoanelor cu dizabilități, cereri pentru locuinţe protejate, accesul la servicii medicale generale sau speciale, proceduri privind internarea nevoluntară, punerea sub interdicție, tutela şi primirea de prestații sociale.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS