Confidenţialitate

Criză politică la Londra: Membri ai cabinetului Boris Johnson demisioneză pentru că și-au pierdut încrederea în premier | AUDIO

Nu mai puțin de 13 membri ai cabinetului Boris Johnson au demisionat de ieri până astăzi, miniștri, subsecretari de stat și alți înalți demnitari. Presa britanică anticipează că Guvernul Boris Johnson ar putea pica.

Până astăzi la prânz și-au dat demisia miniștrii Sănătății, Copiilor și Familiei, Finanțelor, dar și nenumărați adjuncți, adjunctul procurorului general și alți funcționari de rang înalt.

Ministrul Familiei, Will Quince, şi-a motivat demisia apreciind că „nu are de ales” după ce a prezentat public informaţii care ulterior „s-au dovedit inexacte”, furnizate de cancelaria premierului Boris Johnson.

Iar o asistentă a ministrului Transporturilor a declarat că și-a pierdut încrederea în cabinetul Boris Johnson.

Ministrul britanic al sănătăţii, Sajid Javid, și-a motivate părăsirea cabinetului explicând că şi-a pierdut încrederea în premierul Boris Johnson după nenumăratele scandaluri legate de petrecerile organizate în Downing Street în timpul pandemiei.

Pentru a contracara șocul politic, premierul Boris Johnson a anunțat că astăzi va prezenta un plan de reducere a taxelor, cel mai mai amplu din ultimii zece ani.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Reacția Kamalei Harris după atacul armat de la Chicago soldat cu 7 morți | AUDIO

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.