Confidenţialitate

Scandal sexual în Guvernul lui Boris Johnson. Un oficial a demisionat după ce a atins 2 bărbați | AUDIO

Un nou scandal lovește Guvernul britanic, condus de Boris Johnson. Un membru al Cabinetului a demisionat, fiind acuzat de agresiune sexuală.

Chris Pincher a fost acuzat că, sub influența alcoolului, a atins într-un mod nepotrivit doi bărbați într-un club din centrul Londrei. Printre aceștia s-ar număra și un alt deputat.

Ulterior, acesta s-a ales cu plângeri depuse la Partidul Conservator. De altfel, în documentul prin care își anunță demisia, politicianul recunoaște că „a băut prea mult” și „s-a făcut de rușine atât pe el, cât și pe alții”, scrie The Guardian.

Pincher era responsabil adjunct cu disciplina parlamentară a aleșilor conservatori. Acesta va rămâne, în continuare, deputat.

Nu este primul scandal cu tentă sexuală care îl implică pe politicianul de 52 de ani. A fost acuzat că în 2017 a făcut avansuri unui sportive olimpic.

De altfel, nu este primul scandal în guvernul condus de Boris Johnson. Mai mulți membri ai Executivului, inclusiv premierul, sunt acuzați că au participat la petreceri ilegale când țara era în carantină din cauza pandemiei.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Marea Britanie: Soarta lui Boris Johnson, decisă luni de parlamentari. Scandalul „Partygate” a declanșat procedura unui vot de încredere | AUDIO

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.