Confidenţialitate

Criza imigranților: Voluntari au proiectat desene „Tom și Jerry” pentru copiii refugiați din gara Keleti din Budapesta – FOTO

Mai mulți voluntari maghiari le-au adus o bucurie în această săptămână copiilor refugiați blocați în gara principală din Budapesta, care au putut urmări în aer liber episoade din serialul de desene animate „Tom și Jerry”, scrie The Independent.

Membrii unei companii de evenimente au instalat un proiector în apropiere de gara Keleti din capitala Ungariei, unde poliția baricadase porțile timp de 48 de ore ca să-i împiedice pe imigranți să ajungă în vestul Europei.

 

 

Tabăra devenise loc al conflictelor între grupuri din aripa dreaptă și voluntari pro-imigranți și al continuării unor condiții disperate cu care se confruntă sute de oameni care au fugit de război și persecuție.

Însă în noaptea de miercuri, pentru mai mult de o oră, băieții și fetele care veniseră în Budapesta din Siria și alte țări au avut ocazia să uite călătoria pe care o înduraseră și provocările care îi așteaptă.

Unele trenuri au început de acum să plece din Keleti după ce poliția s-a potolit joi dimineață. Dar toate călătoriile înspre vest au fost anulate.

Guvernul Ungariei au dat în mare măsură vina pe Germania pentru mulțimile de oameni care sosesc la granițe, prim-ministrul Viktor Orban declarând într-o conferință de presă că Bruxelles despre criza refugiaților că este „o problemă a Germaniei, nu una a Europei”.

FOTO articol: Andrew Byrne/ Twitter