Confidenţialitate

CRIZA REFUGIAȚILOR: Niciun tren nu mai pleacă din Ungaria către destinațiile internaționale. Sunt afectați și pasagerii români – AUDIO

Trenul Dacia 346 Bucureşti-Viena va merge doar până în Budapesta, iar de acolo călătoria poate fi continuată cu trenuri din traficul intern al Ungariei, după ce a fost suspendat traficul feroviar internațional de la Budapesta către Europa de Vest, informează CFR Călători.

CFR Călători informează că a fost notificat, joi, de administratorul de cale ferată din Ungaria, despre faptul că, din motive de siguranţă pentru pasageri, traficul feroviar internaţional din Ungaria spre Austria/Europa de Vest (Budapesta – Hegyeshalom fr şi Budapesta – Sturovo fr) este temporar suspendat.

“Astfel, trenul Dacia 346 Bucureşti – Viena, cu plecare astăzi (joi, n.r.) la ora 14.00 din Gara de Nord va circula până la Budapesta. De aici către frontiera Hegyeshalom pasagerii pot circula numai cu trenurile din traficul intern al căii ferate din Ungaria”, informează CFR Călători.

Decizia a fost luată de autoritățile ungare, iar afectați sunt și mai mulți români care și-au cumpărat bilete de tren spre vestul Europei, cu trecere prin Budapesta.

Trenul București-Viena – care pleacă la ora 14 din Capitală – se va opri la Budapesta.

Astfel, cei care vor să ajungă de acolo, mai departe, în capitala Austriei – trebuie să se reorienteze – ne-a declarat purtătoarea de cuvânt al CFR Călători, Alina Predescu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Pasagerii români care au apucat să-și cumpere bilete, dar doresc acum să renunțe la călătorie își vor primi banii înapoi – susține Alina Predescu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

CFR Călători nu cunoaște, în acest moment, cât timp va fi suspendat traficul feroviar internațional de la Budapesta către Europa de Vest.

Românii care ar fi vrut să meargă cu trenul spre destinații din vestul Europei, cu trecere prin Budapesta, sunt sfătuiți să-și anuleze călătoria, pe cât posibil.