Confidenţialitate

Criza gunoaielor din S1: Primarul Armand, mandatat să ceară în instanță rezilierea contractului cu Romprest

Primarul Sectorului 1 a fost mandatat să înceapă o acţiune în instanţă de reziliere a contractului cu Romprest.

„Dincolo de linșaje mediatice, dincolo de jignirile și calomniile împotriva mea, după lungi bătălii, după ziua de vineri când consilierii PSD și PNL nu s-au prezentat la ședința de consiliu și au făcut front comun pentru compania care șantajează autoritatea locală și cetățenii din București, astăzi Consiliul Local al Sectorului 1 a mandatat primarul Sectorului 1 în vederea unei acţiuni având ca obiect rezilierea contractului de delegare a gestiunii prestării serviciilor de salubritate pe raza Sectorului 1”, anunță Clotilde Armand, care cataloghează decizia ca fiinddrept „o mare victorie”.

„De astăzi primarul poate solicita Justiției rezilierea contractului cu Romprest. Asta înseamnă să nu renunți. E o mare victorie. Este ceea ce trebuia făcut de toți primarii dinaintea mea”, conchide edilul.

Clotilde Armand a făcut, marți, apel la consilierii locali din Sectorul 1 să se prezite la ședința de Consiliu și să o mandateze pentru a cere în justiție recuperarea daunelor și rezilierea contractului cu Romprest: „Dacă nu vin înseamnă că le place gunoiul pe stradă și că serviciul public este în colaps”, a avertizat primarul.

Clotilde Armand a convocat această nouă ședință de urgență pentru a primi mandat să rezilieze contractul cu Romprest, după ce instanța i-a respins acţiunea formulată inițial pentru lipsa calităţii procesuale active.