Confidenţialitate

Criza energetică în România: Liderii coaliției s-ar putea reuni într-o ședință ad-hoc în încercarea de a rezolva problema | AUDIO

Liderii coaliției s-ar putea reuni zilele următoare într-o ședință ad-hoc în încercarea de a rezolva problema prețurilor uriașe la curent și gaze. La orizont se întrevede o criză politică între PNL și PSD, partide care au început deja să dea vina unul pe celălalt.

Cei mai vehemenți critici pe tema crizei prețurilor la energie sunt social-democrații. Partidul condus de Marcel Ciolacu a adoptat un ton veritabil de formațiune de opoziție, lansând o serie de atacuri împotriva PNL și în special la adresa ministrului Virgil Popescu.

După ce premierul Nicolae Ciucă a anunțat o serie de măsuri de la 1 aprilie, precum reducerea TVA la curent sau compensarea certificatelor verzi, liderul PSD a spus că acestea ar trebui implementate de luna viitoare.

Marcel Ciolacu a cerut ca reducerile să fie aplicate și la gaze, nu doar la curent și a solicitat inclusiv o ședință a Consiliului Suprem de Apărare a Țării pe această temă.

Potrivit lideurlui PSD, o reuniune a liderilor coaliției va avea loc până la finalul acestei săptămâni, astfel încât măsurile să poată intra în dezbatere în guvern săptămâna viitoare.

Sursa foto: Unsplash / Julian Hochgesang

Citește și: Mai mulți furnizori de energie electrică și gaze naturale au fost amendați de ANPC pentru că au trimis facturi greșite | AUDIO

Autor: Cristian Citre

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.