Confidenţialitate

Mai mulți furnizori de energie electrică și gaze naturale au fost amendați de ANPC pentru că au trimis facturi greșite | AUDIO

Mai mulți furnizori de energie electrică și gaze naturale au primit sancțiuni în valoare totală de 450.000 de lei pentru că au trimis facturi greșite, fără să aplice corect compensarea și plafonare.

Între 6 și 13 ianuarie, inspectorii de la Protecția Consumatorului au verificat peste 70 de furnizori, iar în cazul a 27 dintre aceștia s-au găsit neregului.

Cele mai multe sancțiuni au fost date pentru neaplicarea legii privind compensarea și palfonarea prețurilor, dar și pentru netransmitarea către clienți a notificărilor în legătură cu majorarea prețurilor.

Amenzile date în aceast perioadă se ridică la 450.000 de lei. Dacă descoperă greșeli în facturi, clienții pot apela numărul de telefon special creat de ANPC – 021.307.67.89

Și Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei a amendat doi furnizori pentru nerepespecarea legii privind compensarea și plafonarea prețurilor.

Este vorba de Electrica Furnizare și Gaz Vest, fiecare companie a primit o amendă de 200 000 de lei.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autor: Lucia Ciocârlie Haranguș

Citește și: Inflația a crescut în ultima lună din 2021 și a ajuns la peste 8%, anunță INS