Criza din Sănătate: Un spital din Prahova mai are nevoie de 40 de medici

Criza de medici afectează grav activitatea spitalelor din Prahova, unde deficitul de specialiști în domeniile Anestezie Terapie Intensivă, Pediatrie sau Neonatologie se acutizează de la un an la altul. Mai grav este că deși managerii unităților sanitare din județ scot lunar la concurs posturile disponibile, medicii refuză să se prezinte la examene, preferând să lucreze în clinici private.

Spitalul de Pediatrie din Ploiești, singurul cu această specializare din Prahova, încearcă de doi ani să angajeze medici. Unitatea are nevoie de specialiști în Anestezie Terapie Intensivă, Oftalmologie, Chirurgie Pediatrică,  Medicină de urgență și Balneo-fizioterapie.

Potrivit conducerii unității medicale, doctorii nu se prezintă la concursurile organizate, deși au fost motivați să vină la Ploiești cu locuințe de serviciu pe care spitalul le pune  la dispoziție în mod gratuit, dar nici așa doctorii pediatrii nu s-au arătat interesați.

În aceste condiții, medicii care au rămas în spitalul de pediatrie din Ploiești sunt supraaglomerați și abia fac față în timpul gărzilor când trebuie să consulte și câte 40 de pacienți zilnic, spune Cătălin Vișean, managerul spitalului de pediatrie Ploiești.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Nu doar spitalele mari din Ploiești se luptă cu deficitul mare de specialiști. Se întâmplă acest lucru și la Câmpina, unde Spitalul Municipal, care deservește partea de Nord a județului Prahova, are un deficit de 40 de medici.

Practic nu este secție unde să nu mai fie nevoie măcar de un medic, dar și aici concursurile organizate pentru ocuparea posturilor vacante au rămas fără candidați. Nimeni nu vrea să lucreze la un spital de provincie din cauza salariului mic și a lipsei de perspectivă în carieră, potrivit lui Călin Tiu, managerul Spitalului Municipal Câmpina.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Directorii spitalelor din Prahova susțin în unanimitate că de la un an la altul se simte tot mai mult concurența pe care o fac unitățile medicale private, din țară sau din Europa, care oferă medicilor pachete salariale motivante și condiții de lucru mult peste ceea ce se găsește într-un spital de stat.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS