Confidenţialitate

Criză de medici urgentiști la Spitalul Județean Suceava | AUDIO

Criză de medici urgentiști la Spitalul Județean din Suceava, acolo unde la precedentele concursuri organizate nu s-a prezentat nici un candidat. Conducerea celei mai mari unități medicale din Suceava speră că la concursul de acum vor exista candidați, astfel încât să poată fi acoperită măcar o parte din deficitul de personal, iar timpul de așteptare pentru pacienți să nu crească.

La fluxul actual de 275 de pacienți care se prezintă zilnic în Unitatea de Primiri Urgențe ar trebui să existe minimum 20 de medici.

În prezent, această secție funcționează cu doar 10 medici, din care trei sunt medici de familie cu competență în urgențe, dar care nu pot activa pe ambulanțele SMURD.

Potrivit medicului Alexandru Calancea, managerul Spitalului Județean Suceava, sunt ture în Unitatea de Primire Urgențe când există doar doi medici, iar uneori, noaptea, a fost chiar și unul singur. Pentru a face față numărului tot mai mare de pacienți, ar fi nevoie urgent de măcar patru medici.

În acest sens, au fost scoase la concurs posturile și se oferă la salariu și sporul maxim de 85% permis de lege. Aceleași condiții au existat și la precedentele patru încercări de angajare de medici urgentiști, dar fără succes. Managerul Spitalului Județean Suceava a mai precizat că a discutat cu medici rezidenți în ani terminali, dar de fiecare dată răspunsul a fost negativ.

Autor: Alexandru Neagu

Sursa foto: Unsplash / National Cancer Institute

Citește și: Guvernul va adopta vineri OUG privind plafonarea pe un an a prețurilor la energie și gaze naturale | AUDIO

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.