Confidenţialitate

Cristian Tudor Popescu: „Președintelui i-a fost frică de suspendare. A făcut un gest egoist, cinic”

Jurnalistul și scriitorul Cristian Tudor Popescu a declarat, într-o intervenție telefonică la Europa FM, că președintele nu era obligat să respecte decizia Curții Constituționale a României.

„El a jurat să respecte Constituția, nu Curtea Constituțională. Președintele avea posibilitatea să refuze decizia CCR și să-și asume suspendarea. Dar președintelui i s-a făcut frică de suspendare. În mod nejustificat, pentru că în acest moment suspendarea nu e foarte realizabilă.

Ceea ce am văzut azi e un gest egoist, cinic. Domnul Iohannis a făcut socoteala: domne, mi-am anunțat candidatura pentru al doilea mandat, am crescut un pic în sondaje, nu-mi pică bine o suspendare acum, deci … o s-o revoc pe Kovesi. Faptul că anunțul a fost făcut de purtătoarea de cuvânt arată că președintele nu a vrut, totuși, să-și asocieze imaginea cu acest anunț”, a spus Cristian Tudor Popescu, în direct la Europa FM.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Luni, Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare a șefei DNA.

Anunțul a fost făcut într-o declarație de presă susținută de purtătorul de cuvânt al Președintelui României, Mădălina Dobrovolschi.

„Într-un stat de drept, hotărârile CCR trebuie respectate. De aceea, judecătorii CCR nu trebuie să se îndepărteze de la spiritul Constituției. Hotărârile CCR trebuie respectate nu numai de președintele României, ci și de clasa politică.”

Decretul de revocare a Laurei Codruța Kovesi din fruntea DNA a fost și publicat  în Monitorul Oficial, la doar o oră după ce a fost semnat de președinte.

Reacția Laurei Codruța Kovesi

Laura Codruţa Kovesi a declarat luni, după revocarea sa, că decretul de revocare emis de preşedinte lasă un mare semn de întrebare dacă va exista o subordonare a procurorilor şefi faţă de ministrul Justiţiei

Laura Codruţa Kovesi a declarat luni, după revocarea sa, că Justiţia trece printr-un moment dificil, mai ales din cauza modificărilor legilor Justiţiei în Parlament, “deoarece vor protecţie pentru trecut, prezent şi viitor”.

„Propunerea de revocare nu a întrunit conditiile legale. Să nu uităm că CSM a dat un aviz negativ” – a mai spus Laura Codruța Kovesi.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Declarația completă făcută de Laura Codruța Kovesi