Confidenţialitate

Cristian Tudor Popescu: Ludovic Orban a făcut un deserviciu major campaniei de vaccinare | AUDIO

Declarația lui Ludovic Orban, prin care sugera că românii vor plăti în viitor pentru vaccinul anti-Covid, poate fi înțeleasă de populație ca un pas spre obligativitatea imunizării, a spus Cristian Tudor Popescu, la Piața Victoriei:

„Bănuiesc că există o strategie și atunci când îți dai cu levierul în genunchi, altfel nu văd o altă imagine pentru ce a făcut domnul Orban. Se prezintă drept cel mai mare politician din PNL și insistă pe acest cuvânt (…), știe politică, adică știe tejghetăreală, angajamente, trafic de influență, a adus indivizi din alte partide, în special PSD. A avut însă și o idee bună, pur și simplu startegic bună, aceea cu Nicușor Dan candidat la primăria Capitalei, altfel rămânea tot Gabriela Firea. Păi cum să spui așa ceva? De 6 luni de zile, oamenii fac vaccin gratuit în România și problema a fost în tot acest timp să-i aduci să se vaccineze și să-i aduci în continuare. Fie și să pomenești acum, după 6 luni de vaccin gratuit, să pomenești de plată pentru vaccin, prima reacție este ”a, păi vor să bage vaccinul obligatoriu”. Ori, această zicere a lui Orban este văzută ca un prim pas spre obligativitatea vaccinului.”

Nu este timpul pentru astfel de afirmații, care fac un deserviciu campaniei de vaccinare anti-Covid, spune Cristian Tudor Popescu:

„Poate că peste 5 ani de acum înainte o să fie în regimul vaccinului gripal, așa cum și coronavirusul va fi în regimul virusului gripal (…), dar domnul mare politican Orban, ce rost are să spui asta în acest moment? Domnul Orban a făcut o tâmpenie care depășește interesul lui politic și luptele din PNL, a făcut un deserviciu major campaniei de vaccinare. În ce calitate s-a trezit vorbind domnul Orban despre această măsură, care este o măsură specific guvernamentală? (…) De ce te trezești vorbind? A făcut un lucru foarte prost și rău domnul Orban. Oamenii pot să devină suspicioși, poți să-i ostilizezi cu o asemenea declarație în acest moment.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.