Confidenţialitate

Cristian Tudor Popescu: ”Justiția nu se supune puterii politice, oricât de agresivă ar fi aceasta, oricât ar încerca să paralizeze Justiția prin legi tăvălugite în Parlament”- VIDEO

Cristian Tudor Popescu comentează la Europa FM, într-o Ediție Specială, implicațiile deciziei magistraților din dosarul Angajărilor Fictive. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat pe Liviu Dragnea la 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare în dosarul DGASPC Teleorman în legătură cu angajarea în această instituţie a două persoane care de fapt lucrau pentru organizaţia PSD. Decizia nu este definitivă.

”O zi istorică pentru România. De ce? Pentru că după mai mult de un an și jumătate de atacuri sălbatice ale mașinii de război PSDiste avem prima poticnire gravă a acestei mașinării. (…) Această hotărâre transmite mesajul: Justiția nu se supune puterii politice, oricât de agresivă ar fi aceasta, oricât ar încerca să paralizeze Justiția prin legi tăvălugite în Parlament, ceea ce vedem chiar în aceste zile, și amenințri directe ale șefilor politici în cap cu domnul Dragnea la adresa magistraților”, spune Cristian Tudor Popescu.

Pedeapsa de 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu a fost contopită cu pedeapsa de 2 ani cu suspendare primită în dosarul “Referendumul”.

Instanţa a anulat suspendarea executării din dosarul “Referendumul”, rezultând o pedeapsă finală de 3 ani şi 6 luni cu executare. Decizia de condamnare a fost luată de doi dintre cei trei judecători ai completului. Al treilea a votat pentru achitare.