Cristian Tudor Popescu despre declarațiile preșdintelui Iohannis privind acțiunea ANAF la trustul Intact

Președintele Klaus Iohannis nu  urmărește nimic altceva decât să obțină voturi și de la alți oameni care nu l-au votat, de aici și reacția de ieri în favoarea unui trust de presă, crede jurnalistul Cristian Tudor Popescu, realizatorul emisiunii Avocatul Diavolului.

”Dânsul (n.r. Klaus Iohannis) și-a făcut o socoteală politică cu privire la publicul acestui trust mediatic și și-a spus că voturile dânșilor nu sunt de lepădat, de aceea a făcut această declarație…Domnul președinte Iohannis nu a fost conștient nici atunci și nici acum că nu a ajuns președintele României pentru faptul că este înalt și arătos. A ajuns președinte datorită unor oameni care se manifestă pe Facebook, a ajuns președinte datorită acestui mijloc de comunicare extrem de eficient și cu o forță de transmisie și de răspândire excepțională care este Facebook-ul. Toate acestea domnul Iohannis nu le înțelege și de aceea crede ca poate să procedeze astfel, făcându-și diverse socoteli politice.”, spune Cristian Tudor Popescu.

Potrivit realizatorului emisiunii Avocatul Diavolului, trebuie văzut și dacă descinderea fiscului la trustul Intact a fost făcută în limitele legii.

”Domnul Iohannis ar fi trebuit să se limiteze la a cere aplicarea nici mai mult, nici mai puțin decât a legii, nu să comenteze într-o direcție sau alta. Sau eventual să ceară o anchetă în legătură cu respectarea legii în momentul descinderii la sediul respectiv, dar dânsul a dat un verdict pe care nu ar fi trebuit să-l dea  ca președinte al României…Cetățeanul își va întări convingerea că a fi simplu cetățean în România este o pacoste. A nu fi, de pildă, parlamentar și simpatic, așa cum a fost domnul Mădălin Voicu pentru colegii săi care l-au făcut scăpat de justiție, așa cum, iată, este un trust mediatic care nu e totuna cu o întreprindere oarecare, a unor cetățeni oarecare din România, deci dacă nu ai aceste calități speciale, de care, iată, ține seama până și președintele țării, atunci vei fi executat, nu cum scrie la lege, chiar mai abitir decât scrie la lege.”.

 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS