Cristian Rizea a fost pus sub control judiciar pe cauțiune

Deputatul Cristian Rizea a fost pus sub control judiciar pe cauţiune –  stabilită la un milion și jumătate de lei – în dosarul în care este acuzat că ar fi primit mită.

Anchetatorii vorbesc de 300.000 de euro pe care Rizea i-ar fi primit de la un cetăţean american care i-a cerut să intervină la RA-APPS pentru retrocedarea unui teren într-o zonă rezidenţială din Bucureşti şi la Primăria Chiajna pentru un teren aflat în litigiu.

Potrivit DNA, Cristian Rizea trebuie să depună cauțiunea în termen de şapte zile.

Cristian Rizea s-a prezentat în această dimineață la DNA, la o zi după ce Camera Deputaţilor a aprobat reţinerea sa.

Colegii deputați au respins însă cererea DNA de încuviinţare a arestării preventive a acestuia.

 

Social-democratul Cristian Rizea este acuzat de – trafic de influență,  spălarea banilor  în formă continuată și  influențarea declarațiilor.

Potrivit DNA, măsura controlului judiciar pe cauțiune valabilă din 10 martie pentru 60 de zile, ar trebui să asigure buna desfășurare a procesului penal și împiedicarea sustragerii inculpatului de la urmărirea penală sau săvârșirea altor infracțiuni.

La ieșirea de la DNA, Rizea a declarat că în discrusul de ieri din plenul Camerei nu a dorit să își înduioșeze colegii aducând în discuție copilul său și procesul de adopție, ci a vrut să arate că nu reprezintă un pericol social:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Totodată, deputatul social-democrat a făcut referire și la cricicile aduse de liberalul Ludovic Orban care a considerat că votul de ieri îngrădește justiția:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Punerea lui Rizea sub control judiciar vine după ce Camera Deputaților a respins cererea DNA de încuviințare a arestării preventiveîn cazul său.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS