Cristian Rizea nu mai candidează la Primăria Sectorului 5

Deputatul PSD Cristian Rizea anunță că nu va mai candida la Primăria Sectorului 5, după ce procurorii DNA au cerut Camerei Deputaților încuviințarea de reținere și arestare preventivă.

Rizea și-a studiat, vineri, dosarul la Comisia Juridică, în care este cercetat pentru trafic de influență și spălare de bani.

Ar fi primit 300.000 de euro de la un om de afaceri pentru intervenții la Regia Patrimoniului de Stat și la Primăria Chiajna.

„Fac apel la toţi colegii mei, indiferent de culoarea politică, să vină să studieze dosarul. Niciodată nu mi-a fost teamă de nimic, decât de Dumnezeu, îmi voi demonstra nevinovăţia în insanţă”, a declarat deputatul PSD. În urma acestui scandal, el a declarat că, după ce a discutat cu președintele PSD, Liviu Dragnea, a decis să se retragă din cursa pentru Primăria Sectorului 5. Rizea susține că această candidatură ar fi deranjat pe cineva şi că a primit mesaje să se retragă din campanie.

           În schimbul sumei de 300.000 de euro, Cristian Rizea urma să intervină la RA-APPS pentru retrocedarea unui teren într-o zonă rezidenţială din Bucureşti şi la Primăria Chiajna pentru un teren aflat în litigiu.

Rizea aflase de dosar încă de anul trecut, iar în acest sens ar fi încercat să influențeze unii martori. Le-ar fi promis că le va da un spațiu comercial în zona Cotroceni, după ce va fi ales primar al Sectorului 5.

Comisia Juridică va da luni un vot privind cererea DNA, apoi plenul se va întruni, cel mai probabil, miercurea viitoare.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS