Confidenţialitate

Cristian Popescu Piedone, urmărit penal pentru conflict de interese

Fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu Piedone a fost pus sub acuzare pentru conflict de interese de procurorii de la Parchetul Generl.

Fostul edil a fost audiat aproximativ trei ore de procurori. De asemenea, au fost audiați și copii săi, Vlad şi Ana Popescu. Agenția Națională de Integritate l-a acuzat pe Cristian Popescu Piedone că a semnat autorizații pentru firmele copiilor săi.

“Am fost pus sub urmărire de domnii procurori, pentru conflict de interese. Am dat o declaraţie şi urmează domnii procurori şi instanţa să se pronunţe la sfârşit”, a spus Cristian Popescu Piedone.

Agenţia Naţională de Integritate susține că Popescu Piedone a fost în conflict de interese în perioada 2013-2015, întrucât atunci când a fost primar al Sectorului 4 a semnat şase acorduri de funcţionare şi două autorizaţii pentru trei firme în care asociaţi şi administratori sunt copiii acestuia. E vorba de firmele God Trust Enterprises SRL, Sport Team Kart SRL şi Chocoland SRL.

Una dintre firme,Sport Team Kart SRL, a avut patru contracte cu Administrația Domeniului Public Sector 4 pentru ocuparea unei suprafeţe de 400 de metri pătraţi în parcul Lumea Copiilor. În realitate era vorba de o suprafaţă de aproape şase ori mai mare, peste 2.000 de mp.

La Sport Team Kart SRL acţionar este Vlad Popescu. Firma a încheiat un contract de închiriere în zona karturi, pentru perioada 1 aprilie 2015 – 31 octombrie 2019, taxa fiind de 0,44 lei/mp/zi. A solicitat rezilierea în decembrie, fiind semnat apoi un nou contract, în 11 februarie 2016, pentru perioada aprilie – octombrie 2016, taxa de ocupare fiind de 0,57 lei/mp/zi.

 

 

 

Însă, Cristian Popescu Piedone susține că firma fiului său nu a făcut afaceri cu statul. “Societatea băiatului meu nu a vândut și nu a încasat niciun leu de la stat”, a precizat Cristian Popescu Piedone. Cât despre acest contract de închiriere, fostul primar spune că responsabil de această tranzacție este Consiliul Local.