Cristian Popescu Piedone, reținut pentru 24 de ore

Procurorii anticorupţie l-au reţinut, în această seară, pe Cristian Popescu Piedone.

Mâine, fostul edil al sectorului 4 va fi dus în faţa instanţei cu propunere arestare preventivă.

C.P. Piedone este urmarit penal , în dosarul în care se fac cercetări pentru abuz în serviciu legat de emiterea autorizației de funcţionare a clubului Colectiv, acuzațiile fiind de abuz în serviciu și fals intelectual.

„În calitate de funcționar public — ca primar al sectorului 4 București, Cristian Popescu Piedone și-a îndeplinit în mod defectuos atribuțiile de serviciu” – susține DNA. Practic, fostului edil i se impută încălcarea dispozițiilor privind apărarea împotriva incendiilor, prin faptul că a emis acordul și autorizația de funcționare necesare desfășurării activității Clubului Colectiv fără ca acesta să îndeplinească cerințele legale. Anchetatorii afirmă că prin aceste fapte au fost vătămate drepturile și interesele legitime ale unor persoane fizice și ale Primăriei, iar administratorii Colectiv Club au putut desfășura activități de alimentație publică si au obținut un folos necuvenit de 62.300 lei, arată DNA într-un comunicat.

Alte două funcţionare din Primăria Sectorului 4 au fost reţinute.

Procurorii vor cere, de asemenea, arestarea celor doi patroni ai firmei care a livrat artificiile folosite în clubul Colectiv în seara fatidică şi a artificierului.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS