Confidenţialitate

TB respinge candidatura lui Cristian Popescu Piedone

Judecând o contestație depusă de avocatul Gheorghe Piperea, ,agistraţii Tribunalului Bucureşti au respins candidatura lui Cristian Popescu Piedone la Primăria Sectorului 4.

Decizia este definitivă.

Potrivit instanței, ar fi existat probleme în legătură cu listele de semnături necesare depunerii candidaturii.

Avocatul Gheorghe Piperea invocase mai multe motive, printre care faptul că fostul primar de sector nu avea posibilitatea să strîngă într-un timp atât de scurt peste 5 mii de semnături, adică aproape dublu decît necesarul.

Cei de la Tribunalul Bucureşti s-au uitat peste semnăturile depuse pe Piedone. Aparent sunt în regulă, dar, prin sondaj, se observă că se repetă acelaşi stil de semnătură. Cred că pe asta a mers judecătorul“, a declarat Gheorghe Piperea.

Potrivit avocatului, “mai este o problemă de incompatibilitate. Primăria Sectorului 4 s-a constituit parte civilă în proces şi a cerut 100 milioane de euro daune morale. Dacă ar fi putut participa la alegeri, Piedone ar fi cîştigat. Era pîrît şi incompatibil, lucru absurd, ar fi trebuit să dea socoteală pentru această sumă“.

Candidatura lui Cristian Popescu Piedone fusese contestată și de Asociația Colectiv pentru Viitor , din care fac parte părinții victimelor și supraviețuitorii incendiului din clubul situat în sectorul 4.

Judecătoria locală a respins acea acțiune, pe motiv că doar comunitatea este în măsură să sancționeze candidatul.

Eugen Iancu, președintele Asociației Colectiv pentru Viitor, a declarat după sentința Tribunalului București că, “din punct de vedere moral”, Cristian Popescu Piedone nu mai avea cum să candideze. “Era o palmă dată memoriei copiilor noștri“, a spus el.

Nu are ce să caute în politică și administrație. Cred că primul pas era să își ceară scuze pentru ce s-a întîmplat, să se retragă și poate peste cîteva mandate să mai încerce. Dar acum nu”, a adăugat Eugen Iancu.

Acum cinci luni,  Cristian Popescu demisiona la presiunea manifestanților care ieșiseră în stradă după catastrofa din clubul Colectiv.

El anunţase chiar că se retrage și din viaţa politică, fiind urmărit penal.

Incendiul de pe 30 octombrie 2015 din clubul Colectiv a făcut 64 de victime.