Confidenţialitate

Cristian Popescu Piedone, audiat la Parchetul General în dosarul privind conflictul de interese

Cristian Popescu Piedone, audiat la Parchetul General în dosarul în care Agenţia Naţională de Integritate îl acuză pe fostul edil de conflict de interese.

Alături de fostul primar al Sectorului 4, vor da explicații procurorilor și copiii săi, Vlad şi Ana Popescu.

ANI îl acuză pe fostul edil că a semnat autorizații pentru firmele copiilor săi.

Fostul primar al Sectorului 4 s-a prezentat la Parchetul General pentru a fi audiat de procurori în dosarul referitor la sesizarea ANI privind conflictul de interese.

La intrarea în sediul instituției, Cristian Popescu Piedone a susținut că firma fiului său nu a făcut afaceri cu statul.

“Societatea băiatului meu nu a avut niciodată afaceri cu statul, nu a vândut și nu a încasat niciun leu de la stat”, a precizat Cristian Popescu Piedone.

Săpătmâna trecută Agenția Națională de Integritate le cerea procurorilor să verifice un posibil conflict de interese penal în cazul fiului fostului primar.

Vlad Popescu a închiriat de la Administrația Domeniului Public un spațiu de peste 2.000 de metri pătrați din parcul Lumea Copiilor, pentru care a plătit o chirie de doar 7 bani pe metru pătrat pe zi.  În acte însă suprafaţa trecută era de doar 400 de metri pătraţi, acuza ANI.

Despre acest contract de închiriere, Cristian Popescu Piedone susține că responsabil de această tranzacție este Consiliului Local.

Întrebat dacă copiii săi au avut afaceri în sectorul 4, cel în care Cristian Popescu Piedone a fost primar, fostul edil a răspuns pozitiv, precizând că este vorba despre un restaurant.

Potrivit ANI, fostul edil Cristian Popescu Piedone a semnat două acorduri de funcţionare pentru firma fiului său.

Și copiii fostului primar al sectorului 4, Vlad şi Ana Popescu vor da explicații în fața anchetatorilor.