Confidenţialitate

Cristian Pîrvulescu: Alegerile prezidențiale în Donbas, un exercițiu propagandistic | AUDIO

Comisia Electorală Centrală de la Moscova a anunțat că va organiza alegerile prezidenţiale şi în teritoriile ocupate în estul şi sudul Ucrainei. Rusia va face din organizarea alegerilor prezidențiale în regiunea Donbas un exercițiu propagandistic, susține comentatorul politic Cristian Pîrvulescu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Să nu uităm că există două niveluri ale propagandei rusești. Unul, cel mai important, este pentru interior, pentru a menține susținerea populației ruse. Prezentarea celor din Donbas care vor vota majoritar pentru Vladimir Putin va face parte din acest exercițiu de relegitimare al dictaturii, absolut necesar după doi ani de zile. Pentru că, în fond, Rusia se pregătea să ocupe Ucraina în cinci zile. Era absolut convinsă că Ucraina nu va fi capabilă să reziste. Ucraina a rezistat în mod spectaculos”, a explicat Cristian Pîrvulescu la Europa FM.

Amintim, în 17 martie, Rusia va organiza alegeri prezidențiale. În plus față de Vladimir Putin, pe buletinul de vot vor mai fi alţi trei politicieni, toți oameni loiali ai Kremlinului.

Vladimir Putin controlează toate pârghiile statului rus de aproape 25 de ani și este de aşteptat să câştige cu uşurinţă votul de luna viitoare.

Sursa colaj foto: Shutterstock

Citește și: Ucraina neagă că Transnistria ar urma să ceară anexarea la Rusia. Istoricul Armand Goșu: Nu spun că Rusia nu e interesată de Transnistria. Spun că nu în felul ăsta, și nu acum” | AUDIO