Confidenţialitate

Cristian Ghinea, în emisiunea Piața Victoriei: Acceptăm un alt prim-ministru din PNL, în afară de Florin Cîțu

“Ar fi păcat să nu revenim la guvernare după munca din ultimele luni”, a declarat Cristian Ghinea, fost ministru USR PLUS al Fondurilor Europene, în ediția de marți seara a emisiunii Piaţa Victoriei, fiind invitatul Ioanei Ene Dogioiu.

Potrivit lui, revenirea în coaliţia de guvernare este condiţionată de schimbarea premierului şi stergerea cu buretele a lucrurilor spuse, în ultimele săptămâni, de foștii parteneri din coaliţie.

La noi, e destul de consensuală poziția, anume că partidul nu mai dorește să meargă mai departe cu premierul Cîțu și că putem să revenim în coaliție după o schimbare. Mingea este la PNL în acest moment.

Dacă nu revenim la guvernare, este păcat de munca noastră din aceste luni. Va trebui să ștergem cu buretele ce am spus unii despre alții, dacă putem să mai facem un guvern“, a spus Cristian Ghinea.

Întrebat de Ioana Ene Dogioiu dacă se poate șterge cu buretele, Cristian Ghinea a răspuns că înainte să intre în politică, ar fi răspuns că nu, dar că acum crede că se poate.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Iulian Dumitrescu, vicepreşedintele PNL şi Lucian Bode, ministrul de Interne, sunt variantele vehiculate pentru funcţia de şef al guvernului, în eventualitatea schimbării lui Florin Cîţu. Cristian Ghinea spune că USR-PLUS ar putea lucra cu oricare dintre aceştia.

Din moment ce poziția oficială a partidului decisă de CP și BN este că acceptăm un alt prim-ministru din PNL, în afară de Florin Cîțu, ar fi prea mult să mă apuc eu acum să dau notă la prim-miniștrii PNL.

Dacă PNL vine cu aceste formule, da, nu văd de ce nu, am lucrat cu domnul Bode în guvern și cu domnul Dumitrescu, puțin, pe la coaliție, dar nu-l cunosc foarte bine“, a explicat Cristian Ghinea.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Va fi nevoie, însă, de o renegociere a portofoliilor în noul Executiv. Printre ministerele vizate se află şi cel al Justiţiei, unde USR-Plus îl va propune tot pe Stelian Ion.

În acest moment, Stelian Ion, pe lângă faptul că a pățit o nedreptate, o decizie formală a Biroului Național a fost că va fi din nou propunerea noastră pentru Ministerul de Justiție

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.