Confidenţialitate

România condamnă afirmațiile lui Vladimir Saldo, așa-zis guvernator al Hersonului, care a amenințat că Rusia va lovi podul de la Giurgulești | AUDIO

România condamnă afirmațiile așa-zisului guvernator din Herson, care a amenințat că Rusia va lovi podul de la Giurgulești, punct de frontieră dintre România și Republica Moldova. Afirmațiile sunt condamnate și de autoritățile de la Chișinău care l-au convocat de urgență pe șeful misiunii diplomatice al Federației Ruse pentru explicații.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

România condamnă ferm declarațiile așa zisului reprezentant al Rusiei în Herson, regiune ocupată ilegal de Rusia. Astfel de declarații la adresa Republicii Moldova și care vizează și o parte a teritoriului aliat NATO sunt inacceptabile, se arată în mesajele premierului Marcel Ciolacu și ale Ministerului Român de Externe. Lovirea infrastructurii civile este crimă de război, se mai arată în comunicarea părții române.

Vladimir Saldo: „Toate aceste coordonate sunt cunoscute și în curând va fi un răspuns destul de serios”

„Atacul nu are niciun efect asupra evoluției operațiunii militare speciale a Rusiei. Transmit un salut incendiar. Coordonatele lui sunt cunoscute. Podurile din regiunea Odesa, din Giurgiulești în Moldova, care au fost în componența Ucraine, dar au fost transmise pe Dunăre de regimul Iușcenko. Toate aceste coordonate sunt cunoscute și în curând va fi un răspuns destul de serios”, a spus Vladimir Saldo.

Aceasta este declarația prin care asa-zisul guvernator al Hersonului, Vladimir Saldo, lasă să se înțeleagă că armata rusă va lovi podul de la Giurgiulești, ca răspuns la atacul ucrainenilor asupra unui pod care leagă regiunea ucraineana Herson de Crimeea, strategic pentru armata rusă.

Declarația a fost condamnată și de la Chișinău, iar ambasadorul rus a fost convocat la Ministerul moldovean de Externe pentru explicații.

Cu o lungime de 125 de metri, podul rutier Galați-Giurgulești face legătura dintre România și Moldova. Acesta a fost reabilitat anul trecut cu finanțare asigurată în totalitate de România.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Reacția MAE după ce rușii au amenințat că vor lovi podul de la Giurgiulești, un punct de frontieră România – Republica Moldova | AUDIO