Crinuța Dumitrean, urmărită penal într-un nou dosar ANRP

Procurorii DNA au deschis al cincilea dosar penal privind despăgubiri ilegale acordate de Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților.

Și în acest caz este suspectată de corupție Crinuța Dumitrean, fosta șefă a ANRP și președinta Comisiei de Despăgubiri.

Dosarul vizează despăgubirea unui teren din Constanța, prejudiciul fiind de peste 7 milioane 800 de mii de euro.

 

Fosta șefă a ANRP Crinuța Dumitrean este acuzată în acest dosar de abuz în serviciu și luare de mită. Membrii comisiei de despăgubiri, inclusiv deputatul PNL Cătălin Teodorescu, sunt acuzați de abuz în serviciu, iar Horia Simu este suspectat de dare de mită și spalare de bani.

În octombrie 2009, Horia Simu a cumpărat cu 700 de mii de euro drepturile litigioase pentru un teren de 25 de hectare situat în orașul Constanța, în zona zona Brătianu – Anadalchioi

Apoi omul de afaceri s-a folosit de influența sa astfel încât să obțină cât mai repede despăgubiri de la ANRP.  În 2011, Comisia de Despăgubiri, condusă de Crinuța Dumitrean, a aprobat, în unanimitate, raportul realizat de evaluatorul Horațiu Dima prin care terenul era evaluat la 8.750.000 de euro. DNA spune că terenul a fost supraevaluat cu 7 milioane 800 de mii, prejudiciul din acest dosar. Procurorii susțin că acel teren nu avea cum să coste atât de mult, în condițiile în care era situat în extravilan și avea destinația de teren agricol. În schimbul acestor favoruri Crinuța Dumitrean ar fi primit de la Horia Simu 400 de mii de euro, iar evaluatorul 5.000 de euro. Acesta este al cincilea dosar deschis de DNA în urma despăgubirilor acordate de ANRP. Numele Crinuței Dumitrean apare în 3 cazuri.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS