Crește numărul deceselor cauzate de gripă

Institutul Național de Sănătate Publică a confirmat încă un deces cauzat de virusul gripal, fiind vorba despre un bărbat de 71 de ani, din municipiul București, care nu era imunizat împotriva gripei. De la începutul sezonului, au fost înregistrate 14 decese.

Ministerul Sănătăţii a confirmat încă un deces cauzat de virusul gripal, de data aceasta fiind vorba despre un bărbat de 69 de ani, din judeţul Timiş, care nu era imunizat împotriva gripei. De la începutul sezonului, au fost înregistrate 13 decese.

O femeie în vârstă de 81 de ani, din județul Arad, a murit din cauza gripei, astfel că numărul deceselor a ajuns la 12 în România. Femeia nu era vaccinată antigripal și suferea de mai multe afecțiuni, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Arad, Daniela Cârnațu, a declarat, vineri, corespondentului MEDIFAX, că în județul Arad s-a înregistrat cel de-al patrulea caz de deces din cauza gripei din acest sezon.

Ultimul caz a fost înregistrat joi seara, fiind vorba de o femeie în vârstă de 81 de ani, care a murit la Spitalul Județean Arad.

„A murit o femeie de 81 de ani, iar în urma analizelor efectuate, a fost confirmată gripa. Nu era vaccinată”, a afirmat Daniela Cârnațu.

De asemenea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Arad, Simina Roz, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că femeia suferea de mai multe afecțiuni.

“I s-au recoltat probele în data de 10 ianuarie, fiind confirmat virusul gripal. Pacienta a mai avut și alte afecțiuni”, a precizat Simina Roz.

Numărul deceselor din cauza gripei în ţară a ajuns la 12, iar acesta este al patru caz din judeţul Arad.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS