Confidenţialitate

Crește numărul de îmbolnăviri Covid în România. Ministrul Sănătății: „Situația sigur e preocupantă” | AUDIO

Ministrul Sănătății consideră situația drept preocupantă creșterea numărului de îmbolnăviri Covid în România, dar spune că măsurile de protecție precum portul măștii, sau evitarea aglomerațiilor sunt la latitudinea fiecăruia.

Și în alte state infectările sunt în creștere, iar autoritățile analizează reintroducerea restricțiilor.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, spune că România a crescut de la o medie de 300 de cazuri Covid pe zi la 400. Oficialul care a fost întrebat dacă situația este îngrijorătoare în contextul răspândirii noilor subvariante de omicron:

„Ea este sigur preocupantă, avem aproape 400 de cazuri pe zi ca și medie, a crescut de la 300 de cazuri pe zi, Germania înregistrează 100.000 de cazuri pe zi. Semnul bun e că nevoia de servicii spitalicești și mai ales de servicii de terapie intensivă a fost minimală, în ciuda numărului mare de cazuri, sperăm să rămână la fel.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În România nu mai sunt în vigoare niciun fel de restricții anti-Covid. Ministrul Alexandru Rafila a explicat ce poate face fiecare ca să se protejeze în contextul creșterii numărului de îmbolnăviri:

„Evident, acum singura măsură aplicabilă este să ne protejăm fiecare așa cum este mai bine, în sensul evitării totuși a zonelor foarte aglomerate sau chiar a utilizării măștii în interior, acolo unde este o foarte mare densitate de oameni, unde stăm un timp îndelungat, dar lucrul ăsta rămâne o decizie individuală.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Între timp, Israelul se confruntă în ultimele săptămâni cu o creştere exponenţială a numărului de cazuri de infectare cu coronavirus, la ultima raportare fiind înregistrate peste 10.000 de teste pozitive. În acest context, Guvernul ia în calcul reintroducerea unor măsuri restrictive care fuseseră anulate, precum utilizarea măştilor de protecţie în spaţii închise.

Și în Germania este acum un nou val Covid. Ministrul sănătăţii a îndemnat persoanele vulnerabile să-şi facă şi a patra doză de vaccin.

Sursa foto: Shutterstock