Crește bilanțul victimelor accidentului de tren din Bulgaria

Poliția locală din Bulgaria, citată de Russia Today scrie că 5 oameni și-au pierdut viața în urma trenului încărcat cu propan și gaz petrol lichefiat, care a deraiat în gara din satul Hitrino, lângă Şumen.

Alți peste 20 de oameni au fost răniți, după ce 2 vagoane ale trenului cu propan şi gaz petrol lichefiat au explodat. Răniții au fost transportaţi la spital, o parte dintre ei în stare gravă, cu arsuri la nivelul feţei şi membrelor.  Douăsprezece persoane au fost scoase de sub dărâmături.

Potrivit BBC News, trenul ar fi lovit fire electrice, aceasta fiind o posibilă cauză a accidentului. Deflagraţia a distrus cel puţin 20 de clădiri, printre care sediul Primăriei şi mai multe locuinţe.

“Pagubele sunt mari după o explozie atât de puternică (…). Mecanicul locomotivei a spus că o parte din garnitură s-a desprins de restul vagoanelor”, a declarat premierul Boiko Borisov, după ce a ajuns la locul exploziei și a fost întrebat dacă mecanicul este de vină.

bulgaria-explozie-tren-decembrie2016

Boiko Borisov a refuzat să ofere alte detalii, explicând că o anchetă condusă de Procurorul General Sotir Ţaţarov este în curs.

Guvernul va aloca fonduri pentru a repara pagubele, iar prioritatea o reprezintă oamenii ale căror case au fost distruse.

La fața locului 150 de pompieri se luptă cu flăcările.

Şeful Pompierilor bulgari, Nikolai Nikolov, a afirmat că echipele de intervenţie în situaţii de urgenţă au ajuns la faţa locului la ora locală şi a României 6, la numai 18 minute după ce au fost alertate. Cel mai apropiat centru pentru situaţii de urgenţă este la o distanţă de 20 de kilometri de locul incidentului.

Autorităţile au evacuat zona, în care locuiau peste 40 de familii, deşi nu există “un pericol direct pentru viaţa şi sănătatea locuitorilor din Hitrino”, a preciat Nikolov.

Iniţial, autorităţile au dat asigurări că nu există riscul unor noi explozii, dar au revenit ulterior asupra declaraţiilor, spunând că noi deflagraţii sunt posibile.

 

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS