Creşte bilanţul seismului din Mexic

Aproape 60 de oameni au murit în cutremurul de peste 8 grade, produs în Oceanul Pacific care a zguduit coastele sudice ale Mexicului.

Seismul a fost urmat de mai multe replici. Este cel mai puternic cutremur care a lovit ţara de la seismul devastator din 1985, care a distrus numeroase clădiri şi a ucis mii de oameni.

Cutremurul s-a produs în centrul țării, a avut o magnitudine de 8,2 grade pe scara Richter și a avut epicentrul la 111 km Sud-Vest de Tonala, statul Chiapas.

Președintele țării, Enrique Pena Nieto, a precizat că este cel mai mare cutremur din ultimii 100 de ani și că încă nu există un bilanț precis al victimelor cât și al pagubelor materiale.

În capitala țării, Ciudad de Mexico, nu au fost înregistrate daune importante, însă curentul a picat iar alarmele au început să sune.

Autoritățile au emis o alertă de tsunami pentru Mexic, Guatemala, El Salvador, Costa Rica, Nicaragua, Panama și Honduras, care a fost mai târziu anulată potrivit BBC.

Mexicul este și sub amenințarea uraganului Katia care ar putea lovi coasta de est a țării.

În acest condiții, Ministerul de Externe de la București sfătuiește cetățenii români să acorde maximă atenție anunțurilor făcute de autoritățile mexicane.

De asemenea, cine are informații despre cetățeni români aflați în pericol, poate contacta oricând Ambasada României din Mexic.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS