Confidenţialitate

Credincioșii vor putea merge la biserică în noaptea de Înviere dacă vor respecta regulile, spune Klaus Iohannis | AUDIO

Sărbători pascale la biserica, întâlniri în familie și fără petreceri cu multe persoane, putem să le avem dacă reușim să gestionăm pandemia, transmite președintele Klaus Iohannis.

Șeful statului spune că autoritățile nu intenționează să ingrădească accesul la biserică al credincioșilor:

„Eu îmi doresc foarte mult să gestionăm pandemia în așa fel încât lumea să poată să meargă și la biserică, să se întâlnească în cerc mai restrâns, dar să se poată întâlni cu familia, fără să avem petreceri cu multe  persoane, mai degrabă în cadrul familial. Cred că aceste lucruri sunt posibile, nu îmi doresc să îngrădim accesul la biserică, sunt sfintele sărbători de Paști, oamenii vor să meargă la biserică și trebuie să găsim soluții ca să meargă la biserică.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Șeful statului insistă pe “respectarea restricțiilor și accelerarea campaniei de vaccinare” în lupta cu al treilea val al pandemiei de coronavirus. Klaus Iohannis s-a declarat îngrijorat de actuala situație epidemiologică.

Șeful statului a mai spus că, momentan, nu este necesară o carantinare a Capitalei:

”Cred că, pentru București, e nevoie să se ia măsuri suplimentare (…) Restricții sunt necesare unde se formează aglomerații și probabil e nevoie să le reducem, în special în weekend. Probabil, vor trebui schimbate orele de deschidere și pentru magazine, mall-uri”, a precizat președintele.

Foto: Inquam Photos / Doru Halip