Confidenţialitate

Credincioșii din toată țara s-au adunat la pelerinajul de la Mănăstirea Hodoș-Bodrog din județul Arad

Pelerinaj la Mănăstirea Hodoș-Bodrog din județul Arad, unde este unul dintre cele mai mari locuri de pelerinaj ortodox din România.  Credincioși din toate colțurile țării s-au adunat pentru a se ruga și mulți au petrecut noaptea sub cerul liber în curtea mânăstirii.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În ajunul Marelui Praznic al Adormirii Maicii Domnului, călugării și preoții oficiază slujbe religioase și parcurg împreună cu mii de credincioși Drumul Crucii, oprindu-se la cele 14 cruci, unde au aprins lumânări și s-au rugat.

Drumul Crucii reprezintă drumul pe care Iisus Christos l-a parcurs cu Crucea în spate, urcând Dealul Golgotei și făcând cele 14 popasuri. Drumul Crucii este făcut după modelul Patriarhiei Ortodoxe de la Ierusalim.

Și tot ca o tradiție, mii de credincioși au rămas peste noapte, sub cerul liber, în curtea Mănăstării care poartă hramul Sfintei Maria.

Mănăstirea îşi sărbătoreşte şi hramul la Adormirea Maicii Domnului.

La Hodoș-Bodrog slujbele au continuat toată noaptea.

Potrivit site-ului Mănăstirii, Hodoş-Bodrog este considerată cea mai veche aşezare monastică din ţara noastră, cu viaţă monahală neîntreruptă.

Prima atestare documentară a mănăstirii datează din anul 1177, iar informaţiile unor istorici vorbesc despre existenţa unor călugări greci încă din secolul al XI-lea.

Pelerinaje speciale sunt in aceste zile și la Mănăstirea Basilica Papală Maria Radna, care este cel mai mare loc de pelerinaj din vestul României pentru credincioşii catolici şi de alte religii. Credincioșii refac Drumul Crucii pe dealul din spatele mănăstirii, pe un traseu care datează din anul 1880.

Sursa foto: Facebook Manastirea Bodrog