Confidenţialitate

Poliția vrea sisteme automate de recunoaștere a numerelor de înmatriculare pe 1000 de autospeciale | AUDIO

Poliția vrea să instaleze un sistem automat de recunoaștere a numerelor de înmatriculare pe 1000 de autospeciale. Astfel, autoritățile pot să identifice în timp real mașinile date în urmărire. 200 de autospeciale ale poliției au deja instalat acest sistem.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

1000 de mașini de poliție, majoritatea Dacia Logan și Duster, ar urma să fie dotate cu un sistem de recunoaștere a numerelor de înmatriculare.

Prin acest sistem video vor fi identificate în timp real autoturismele care sunt urmărite sau care încalcă legea. Acest sistem va avea acoperire națională. Mașinile pe care vor fi instalate camerele se regăsesc în toată țara.

200 de autospeciale ale Poliției au deja instalat acest sistem. Mașinile vor fi semnalizate cu o pictogramă în culorile galben și negru.

Fiecare autovehicul cu sistem de recunoaștere a numărului de înmatriculare va fi dotat și cu o tabletă, prin intermediul căruia se va putea gestiona local din autovehicul sistemul şi video, şi prin care se vor putea primi alertele.

Sursa foto: Inquam Photos / Cosmin Enache

Citește și: Bulgaria a interzis reclamele la jocuri de noroc. Suma la care pot ajunge amenzile pentru nerespectarea legii | AUDIO