Craiovenii care își lasă în paragină casele și terenurile vor plăti impozite cu 500% mai mari

 

Craiovenii care dețin terenuri și clădiri vechi neîngrijite vor plăti, din 2017, impozite mai mari cu 500%. Decizia a fost luată de autoritățile locale după ce s-a constatat că în oraș sunt multe terenuri private neîngrijite și neîngrădite, dar și clădiri vechi, nereabilitate.

O inventariere a acestor proprietăți va fi făcută în perioada următoare, iar specialiștii din cadrul Primăriei Craiova vor stabili și criteriile de aplicare a majorării de impozit. Noile taxe nu vor fi aplicate direct proprietarilor găsiți în neregulă ci li se va da un termen de conformare. Dacă în acest termen proprietarul nu și-a curățat terenul, ori nu și-a reabilitat clădirea, o comisie din cadrul Primăriei va decide dacă va fi aplicată majorarea cu 500% a impozitului.

Procedura prin care va fi definită proprietatea ca neîngrijită şi prin care vor fi stabilite modalităţile de notificare a proprietarului, precum şi perioada de graţie pentru remedierea şi intrarea în legalitate va fi aprobată printr-o hotărâre a consiliului local, până la sfârșitul anului.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS