CRAIOVA: Tânărul acuzat de propagandă jihadistă, condamnat definitiv la închisoare

Tânărul din Craiova acuzat de propagandă jihadistă a fost condamnat definitiv la trei ani și patru luni de închisoare.

Acesta și-a recunoscut faptele pentru a beneficia de reducerea cu o treime a pedeapsei.

Decizia definitivă în cazul lui Constantin Luigi Boicea, tânărul din Craiova acuzat de propagandă ISIS, a fost dată de Înalta Curte de Casație și Justiție. Instanța supremă a respins apelul acestuia la decizia Curții de Apel Craiova care îl condamnase la trei ani și patru luni de detenție. Astfel, Luigi Boicea, va rămâne după gratii acolo unde se află din decembrie anul trecut când a fost arestat preventiv. Instanța a dispus deducerea din pedeapsa finală a perioadei de arest preventiv.

Tânărul a fost condamnat pentru faptul că începând cu anul 2015 a promovat în mod sistematic, în public, doctrina radical islamistă, prin postarea pe rețele de socializare, a unor opinii, scrieri, imagini, și înregistrări audio-video reprezentând activități și acțiuni armate/violente și de propagandă ale grupării teroriste Daesh/Statul Islamic.

Intenția lui, au arătat anchetatorii, a fost de a determina câștigarea de noi adepți. În plus, tânărul a învățat online și cum să construiască și să utilizeze diferite arme de foc și dispozitive explozive.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS