CRAIOVA: Piețe închise de inspectorii ANPC | FOTO & VIDEO

În urma unor controale, două pieţe din Craiova au fost închise temporar de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor.

Inspectorii au dictat amenzi pentru neregulile descoperite.

“Au fost găsite mai multe nereguli care contravin atât legislaţiei în vigoare, proprie domeniului, cât şi prevederilor Ordonanţelor militare adoptate, motiv pentru care, reprezentanţii ANPC au dispus măsura opririi temporare a activităţii, până la remedierea deficienţelor, a Pieţei Centrale şi Pieţei Valea Roşie din Craiova, operatorilor economici care le administrează fiindu-le aplicate şi amenzi contravenţionale în valoare de 17.000 lei”, se precizează într-un comunicat al ANPC.

 

Echipele de control au descoperit că, la Piaţa Centrală, nu erau respectate prevederile ordonanţei militare numărul 3, nu au fost implementate măsurile de distanţare socială, culoarele dintre tarabe neavând lăţimea prevăzută de aceasta, nu au fost asigurate substanţe dezinfectante, în incinta pieţei, pentru consumatori şi comercianţi.

La Piaţa Valea Roşie, comisarii au constatat abateri legate de desfăşurarea activităţii în spaţiul de vânzare şi în cel de depozitare a produselor lactate, care erau ţinute în condiţii igienico-sanitare necorespunzătoare.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS