Confidenţialitate

Craiova: Pacienții de la spitalul Filantropia nu ar fi murit din cauza transfuziilor

Cei doi pacienţi decedaţi la Spitalul ”Filantropia” din Craiova ar fi murit în urma unui infarct şi a insuficienţei respiratorii

Așa arată concluziile preliminare ale necropsiilor.

Potrivit raportului Direcţiei de Sănătate Publică Dolj, procedurile privind transfuziile de sânge în cazul bolnavilor au fost respectate.

6 pacienţi au avut reacţii în urma unor transfuzii. Doi dintre ei au murit, ceilalţi patru sunt în afara oricărui pericol.

Astăzi mai multe cadre medicale vor fi audiate de poliție.

3 anchete – una internă, alta a Direcţiei de Sănătate Publică Dolj şi una a Poliţiei – se fac în acest monet în spital.

Între timp, transfuziile au fost sistate în cazul pacienţilor cu boli cronice; medicii spitalului mai solicită sânge doar pentru urgențele majore.

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu și urmăreşte cazul de la spitalul Filantropia.

Infarct miocardic și insuficiență respiratorie par a fi cauzele decesului celor doi pacienți ai Spitalului Municipal „Filantropia” din Craiova care au încetat din viață după efectuarea unor transfuzii sanguine. Surse apropiate anchetei arată că rezultatele preliminare ale necropsiilor au ajuns la anchetatori. În cazul pacientului de 67 de ani o cauză a decesului este și leucemia.

Marți, mai multe cadre medicale de la Spitalul „Filantropia” vor fi audiate la Secția 1 Poliție.

Între timp și Direcția de Sănătate Publică Dolj a încheiat verificările efectuate la Spitalul Municipal. Reprezentanții instuției arată că procedurile privind efectuarea de transfuzii sanguine au fost respectate, iar pungile de sânge administrate pacienților au coincis cu cele menționate în foaia de observație și cu documentele de la Centrul de transfuzii sanguine.

Anchetatorii mai așteaptă acum rezultatele analizelor histopatologice, care urmează să fie gata în cel mult 30 de zile.

Până la finalizarea cercetărilor, transfuziile au fost sistate în cazul pacienţilor cu boli cronice; medicii spitalului mai solicită sânge doar pentru urgențele majore.

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu și urmăreşte cazul de la spitalul Filantropia.