CRAIOVA: Miting împotriva construirii unui nou reactor nuclear la Kozlodui

Cu o zi înainte de împlinirea a 32 de ani de la accidentul nuclear de la Cernobîl, craiovenii sunt chemaţi în Piaţa Prefecturii din oraş pentru un miting.

Este vorba despre un miting de comemorare a victimelor tragediei de la Cernobîl, dar şi unul împotriva construirii unui nou reactor nuclear la Kozlodui – transmite corespondenta Europa FM, Ana Maria Constantinescu.

Mitingul este organizat de Acțiunea pentru Renașterea Craiovei , Asociația C.R.O.N.O, Asociația Civică pentru Viață și Pro Democrația Club Craiova, cele patru ONG-uri locale fiind membre ale Platformei Civice anti-Kozlodui.

Acţiunea face parte, conform organizatorilor, dintr-o campanie mai amplă de informare a craiovenilor cu privire la riscurile generate centrala nucleară și de megadepozitul de deșeuri radioactive.

„Lucrările la megadepozitul de deșeuri nucleare de lângă Kozlodui, situat la doar 60 km de Craiova, au demarat în vara anului trecut. 350.000 de tone de deșeuri radioactive amenință dreptul generațiilor viitoare la o viață sănătoasă. Pericolului reprezentat de acest depozit i se adaugă cel reprezentat de centrala nucleară, în contextul în care statul bulgar prelungește, fără consultări cu România, durata de funcționare a reactoarelor nucleare vechi de 30 de ani. Planul este ca acestea să opereze încă 30 de ani, iar Craiova se află în zona de risc în cazul unui accident nuclear”, transmit organizatorii.

Mitingul va avea loc de la ora 18, în Piaţa „Mihai Viteazul”, cunoscută ca Piaţa Prefecturii, din centrul Craiovei.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS