Confidenţialitate

CRAIOVA: Grăsimi hidrogenate – vândute elevilor pe post de brânză

Grăsimi hidrogenate au fost vândute elevilor craioveni pe post de brânză, ori caşcaval, în alimentele de tip fast-food.

Situaţia a fost descoperită în urma unui control făcut de o comisie mixtă constituită prin ordin al Prefectului de Dolj, iar comercianţii responsabili au fost amendaţi – după cum transmite corespondenta Europa FM, Ana Maria Constantinescu.

În 10 zile, inspectorii au verficat 47 de operatori economici care vând produse de patiserie şi tip fast-food în zona şcolilor din Craiova.

Potrivit directorului Direcţiei Agricole Dolj, instuţie implicată în acţiunea de control, 70% dintre unităţile care fac produse de patiserie, cofetărie, fast-food şi pizzerii, verificate, folosesc în procesul de fabricaţie diferite specialităţi pe bază de grăsimi hidrogenate.

În cele mai multe cazuri au fost găsite diverse amestecuri albe şi topinguri care conţin grăsimi hidrogenate pe bază de ulei de palimer în diferite procente. Aceste ingrediente provin atât din România, precum şi din alte ţări ca Polonia, Grecia, ori Bulgaria.

În plus, s-a constatat că vânzătorii informează eronat consumatorii prin afişarea unor etichete în care se menţionează că produsele conţin brânză, sau caşcaval, ceea ce nu este adevarat
Comisia mixtă de control a dat 12 amenzi celor găsiţi în neregulă, cu o valoare totală de 41 mii lei, şi 2 avertismete.

Directorul Direcţiei Agricole Dolj a solicitat, în Colgeiul Prefectural, reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar să găsească o formulă pentru informarea elevilor cu privire la ingredientele din diverse produse pe care le consumă.