Craiova: Deficit de asistenți în centrele de vaccinare | AUDIO

Nu sunt suficienți asistenți pentru centrele de vaccinare împotriva coronavirus organizate de autoritățile locale.

Problema a fost semnalata de primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu. În oraș, ar mai fi nevoie de peste 200 de asistenți medicali.

Doar patru centre de vaccinare împotriva coronavirus, din cele 26 care ar trebui să fie înființate în județul Dolj, vor fi de luni funcționale. Dintre acestea, două sunt în Craiova, la Sala Polivalentă.

Primaria Craiova reușit să asigure mobilierul necesar pentru amenajarea acestor spații, mobilier luat fie de la școli, fie de la bazele sportive.

Ramâne problema asigurării cu material sanitare, condiționată de achiziții prin licitații. Medici s-au găsit, la școli. Ar mai fi nevoie însă de peste 200 de asistenți, după cum afirmă primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu.

„Doar 75 de asistente, deocamdată. Mai avem un necesar de 225 de asistente pe care trebuie să le identificăm de undeva. Nu putem lua din spitale nici măcare o asistentă.”

Primarul Craiovei a mai declarat că speră ca Guvernul să deconteze cheltuielile cu aceste centre. Numai pentru plata salariilor ar fi nevoie de 30 de milioane de lei, până la sfârșitul anului, a mai spus Vasilescu.

În județul Dolj, vor funcționa, în total, 26 de centre de vaccinare, amenajate de autoritățile locale. De luni vor fi deschise, pe lângă cele din Craiova, și centrele din Calarăși și Calafat.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Ana Maria Constantinescu
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS