Festival al păpușilor, la Craiova

Timp de o săptămână, Craiova devine orașul păpușilor.

Cea de-a IV-a ediție a Festivalului Puppets Occupy Street debutează, vineri, la ora 21, cu deja celebra Paradă a Păpușilor care, anul acesta, se va desfășura pe traseul McDonald’s – Calea București – Piața Mihai Viteazul, unde, de la ora 22, va avea loc deschiderea oficială a evenimentului.

Anul acesta, tema festivalului, care va cuprinde peste 200 de evenimente, este Aerul, iar la manifestări vor participa artişti şi companii din 13 ţări: România, Turcia, Spania, Bulgaria, Italia, Anglia, Rusia, Argentina, Elveţia, Brazilia, Germania, Ucraina, Polonia.

Astfel, timp de o săptămână, craiovenii sunt așteptați la diverse spectacole cu păpuși, concerte, expoziții, dar și ateliere de creație, cele mai multe urmând a se desfășura în aer liber, în locații precum centrul orașului, Grădina Botanică, ori Parcul “Nicolae Romanescu”.

Evenimentele se vor încheia pe 1 septembrie, tot cu o paradă a păpușilor.

Festivalul Puppets Occupy Street a debutat în anul 2014, atunci fiind anunțate și temele pentru următorii ani Apa (2015), Focul (2016), Aerul (2017) şi Pământul (2018).

Puppets Occupy Street este primul festival de arta animației din România care se desfășoară exclusiv în spații neconvenționale și este finanțat integral de Primăria și Consiliul Local Craiova și organizat de Teatrul pentru copii și tineret Colibri.

Pe de altă parte, șoferii care circulă în Craiova pe perioada desfășurării festivalului trebuie să știe că au fost impuse unele restricții de trafic.

Astfel, în zilele de 25 august şi 1 septembrie 2017, în intervalul orar 18.00-21.00 se va închide circulatia rutieră pe str. A.I.Cuza, tronsonul cuprins între intersecţia cu str. Fraţii Goleşti şi intersecţia cu str. Calea Bucureşti, iar în intervalul orar 21.00-22.00 se va închide circulatia rutieră pe următoarele sectoare de drum: Str. Calea Bucureşti pe sensul de mers către Universitate, tronsonul cuprins între McDonalds şi Universitate; Str. Calea Bucureşti pe ambele sensuri, tronsonul cuprins între Universitate şi Km. 0; Bld. Nicolae Titulescu pe ambele sensuri, tronsonul cuprins între intersecţia cu Km. 0 şi str. C-tin Brâncuşi; Pasajul Nicolae Titulescu; Str. Brestei, tronsonul cuprins între intersecţia cu str. Iancu Jianu şi Km. 0; Str. Str. Ştefan cel Mare, tronsonul cuprins între intersecţia cu str. Principatele Unite şi Km. 0; Str. Unirii, tronsonul cuprins între Km. 0 şi intersecţia cu str. A.I. Cuza.

Pe perioada desfăşurării deplasării accesul pe străzile adiacente, inclusiv circulaţia prin intersecţia de la Universitate, se va realiza sub îndrumarea agenţilor de poliţie, după cum au precizat reprezentanții Primăriei Craiova.

Traseele de autobuz şi tramvai ale căror rute sunt incluse sectoarelor de drum restricţionate, se suspendă în intervalul 21.00-22.00.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS