Confidenţialitate

Craiova: 30 de persoane, trimise în judecată pentru proxenetism, trafic de minori și spălarea banilor

Cele 30 de persoane sunt acuzate că au racolat mai multe minore și tinere, prin metoda loverboy, pe care le-au exploatat în țări din Europa. Unele au fost supuse unor violențe extreme.

Este vorba despre dosarul în care procurorii DIICOT au făcut, în noiembrie anul trecut, zeci de percheziții în țară. Gruparea ar fi fost condusă de un cunoscut membru al lumii interlope din Sibiu, Adrian Tîmplaru, chiar de când acesta se afla după gratii, în perioada 2008-2011.

După ce acesta a ieșit din închisoare, gruparea infracțională s-a extins. Anchetatorii au stabilit că aceștia au mințit mai multe tinere că le vor găsi locuri de muncă în țări din Europa, ori le promiteau un viitor comun.

Odată ajunse în străinătate, însă, fetele erau obligate să se prostitueze în diverse localuri. Li se confiscau actele de identitate, erau izolate de familie și prieteni.

Cele care refuzau erau sechestrate și supuse unor violențe extreme pentru a fi convinse să nu mai opună rezistență. Proxeneții le amenințau și că le vor răni rudele.

Procurorii au mai reținut că au fost situaţii în care inculpaţii invocau aşa-zise „contracte pe viaţă”, în sensul că victimele nu aveau nicio altă alternativă decât să se prostitueze în beneficiul lor.

Unele dintre fete au fost vândute altor traficanți, tot pentru a practica prostituția. Dosarul a ajuns pe masa magistraților Tribunalului Dolj.