Confidenţialitate

Crăciun autentic în Bucovina – GALERIE FOTO

Chiar dacă zăpada se lasă așteptată în această iarnă în multe zone ale țării, tradițiile sunt urmate la fel, de Crăciun, în Bucovina.

Colindătorii au îmbrăcat straiele de sărbătoare și au pornit pe la case să aducă vestea nașterii lui Iisus. Fotograful Cătălin Urdoi, promoter al Bucovinei autentice, a surprins în comuna Horodnic de Jos atmosfera din cea de-a doua zi de Crăciun, acolo unde tradițiile românești sunt urmate și în 2019.

”Bucovina de Crăciun este pur și simplu magică, prin prisma obiceiurilor și tradițiilor păstrate din moși strămoși, tradiții încă vii și azi.
Am fost în vizită la Dionizie și Felicia Olenici, adevărați păstrători ai tradiției bucovinene, unde alături de alți horodniceni vrednici au reînviat spiritul Crăciunului de altădată. Da, Bucovina este poveste iar oamenii de aici sunt adevărați români”, mărturisește Cătălin Urdoi.

În urmă cu doi ani, Cătălin Urdoi s-a clasat pe locul patru al secţiunii Daily Dozen a publicaţiei National Geographic cu un moment surprins la Festivalul de tradiţii „Malanca lui Ştefan cel Mare”, de la Vicovu de Sus. În fotografie apărea domnitorul moldovean „Ştefan cel Mare”, călare pe un armăsar alb, iar în spatele său se află plăieşii săi, care de asemenea sunt călare pe nişte cai, unul mai frumos decât celălalt.

 

FOTO: Cătălin Urdoi