Confidenţialitate

Cozi în marile magazine și rafturi golite de românii speriați de coronavirus – GALERIE FOTO

Amenințarea coronavirus îi determină pe mulți români să facă provizii de alimente și apă, marile magazine fiind încă de ieri asaltate de clienți care fac cumpărături în cantități mari în special de apă îmbuteliată, conserve și produse cu durată mai mare de valabilitate.

Ascultătorii Europa FM semnalează pe numărul de WhatsApp 0728111222 că un centru comercial din Nordul Bucureștiului are cozi care se întind în tot magazinul, în timp ce pe Barbu Văcărescu un supermarket a rămas cu multe rafturi goale.


Un asemenea comportament în magazine a fost semnalat de ascultătorii Europa FM încă de luni seara, după ce mai mulți oficiali au ieșit public cu declarații privind răspândirea infecțiilor cu noul coronavirus (Covid-19).

Între timp, Consiliul Concurenței investighează scumpirea excesivă a măștilor medicale. Companiile care comercializează produse şi echipamente de protecție din domeniul sănătății riscă amenzi care pot ajunge până la 10% din cifra de afaceri, în cazul în care Consiliul Concurenței va stabili că au majorat nejustificat prețurile.

Există cazuri în care prețul unei măști medicinale a crescut de o sută de ori în România. În acest context, un mare retailer online a anunțat că pentru noile importuri de măști va subvenționa o parte din preț, astfel încât să coste la fel ca înainte ca panica generată de coronavirus să umfle prețurile.

Cum ne apărăm de coronavirus (Covid-19)

Epidemia de coronavirus se extinde în Europa, la fel ca și teama că boala va ajunge în curând și în România.

Este important să știm cum ne putem proteja. Avem nevoie de informații corecte în acest sens.

Ieri, ministrul Sănătății, Victor Costache, a spus în direct în Deșteptarea că Executivul va face în curând o campanie de informare.

Până atunci, însă, am decis să facem noi, Europa FM, ceva în acest sens.

În fiecare zi veți auzi la postul nostru de radio un mesaj de interes public, citit de vocea postului, Mihai Constantin, mesaj în care explicăm pe înţelesul oricui, ce să faci ca să previi răspândirea oricărui virus de acest tip, inclusiv a virusului gripal, căci au în comun căile de răspândire.

Mai mult, pe site-ul europafm.ro am creat o secţiune specială de ştiri şi informaţii despre coronavirus, și să știți că ne bazăm pe surse credibile, autorizate și profesioniste, începând cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Vlad, George și Luca au vorbit despre cum ne putem informa corect despre coronavirus, marți, în Deșteptarea:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.