COVID-19: Spania depășește China la numărul de infectări | AUDIO

Spania a raportat, luni, alte 812 decese din cauza noului coronavirus, un ritm mai scăzut decât în zilele precedente, relatează Reuters.

Statul iberic este doua cea mai afectată ţară din Europa de pandemie, după Italia, înregistrând 7.340 de decese cauzate de SARS-CoV-2.

Numărul total al cazurilor confirmate în Spania la 85.195, depăşind astfel raportările dinChina, unde a apărut virusul în decembrie 2019.

Ultimele date indică o încetinire a răpândirii epidemiei în Spania, care a intrat în izolare la 14 martie, cu 3 zile înaintea Franţei.

Restricțiile adoptate au fost prelungite până cel puţin la 12 aprilie.

Premierul Pedro Sanchez a ordonat, în weekend, izolarea la domiciliu pentru o perioadă de două săptămâni, până la 9 aprilie. Excepție de la regulă fac persoanele care muncesc în sectoarele considerate esenţiale.

Jurnalist român stabilit la Madrid, Cristian Radu a povestit – pentru Europa FM – că au voie să muncească doar cei care activează în domeniul alimentar, în cel sanitar și în transporturi.

“Oamenii stau ăn casă. Peste 90% din populație respectă recomandările. Zilele acestea, spun specialiștii, vom atinge maximul epidemiei și se așteaptă ca, în perioada imediat următoare, creșterea zilnică să fie mai redusă, atât a deceselor, cât și a numărului de contagieri”, a adăugat acesta.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Mihai Bucureșteanu

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS