Confidenţialitate

COVID-19: Olanda închide, de miercuri, toate barurile şi restaurantele

Olanda va închide, de miercuri, toate barurile şi restaurantele, în încercarea de a stopa răspândirea epidemiei de coronavirus..

După luni întregi în care s-a opus măsurii de purtare a măştii, premierul Mark Rutte a decis ca aceasta să devină obligatorie în toate spaţiile închise, pentru persoanele cu vârsta peste 13 ani.

Vânzarea alcoolului va fi interzisă după ora 20.00, cu scopul de a reduce interacţiunile sociale care au dus la o înmulțire a infecțiilor cu SARS-CoV-2, virusul care provoacă boala COVID-19.

„Intrăm într-o izolare parţială. O să doară, dar este singura soluţie. Trebuie să fim mai stricţi”, a spus premierul olandez.

Autorităţile sanitare au raportat într-o săptămână 43.903 cazuri noi de Covid, dintre care 7.393 înregistrate miercuri, 7 octombrie, un record zilnic.

În ultimele 14 zile, Olanda a înregistrat a treia cea mai mare rată de noi infectări la 100.000 de locuitori din Europa, după Cehia şi Belgia, potrivit Centrului European de Prevenire şi Control al Bolilor (ECDC).