Covasna: Kurtos uriaș pentru suporterii echipei FCSB

Suporterii echipei bucureștene FSCB, care se vor deplasa duminică la Brașov pentru meciul cu Sepsi Sfântu Gheorghe, vor fi așteptați cu un kurtos-kolacs uriaș.

Conducerea clubului advers le pregătește susținătorilor vestitul colac secuiesc susținând că: „vrem să donăm acest kurtos suporterilor echipei ca să simtă că noi suntem ospitalieri”.

Potrivit patronului clubului Sespi, colacul secuiesc glazurat cu zahăr ars va avea în jur de 15 metri și va fi preparat cu o zi înaintea meciului, în cadrul Festivalului deliciilor dulci din Sfântu Gheorghe.

Partida dintre FCSB și Sepsi OSK Sfântu Gheorghe se joacă duminică la Brașov.

Pentru prepararea celebrului kurtos-kolacs vor lucra 15-20 de persoane, iar acesta va fi gata sâmbătă după-amiază.

Patronul clubului, care deține o fabrică de pâine și produse de panificație, susține că, anul viitor, vrea să facă cel mai lung kurtos kolacs din lume, care să fie înscris în Cartea Recordurilor.

În anul 2011, el a preparat un tort uriaș, lung de cinci metri și jumătate și cu o greutate de 640 de kilograme, în cinstea aniversării a 550 de ani de la prima atestare documentară a orașului Sfântu Gheorghe.

Prima felie de tort a fost tăiată cu o sabie de membrii legendarei trupe britanice Smokie, invitați să cânte la Zilele Orașului.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS