Confidenţialitate

Covaliu: Patzaichin, o legendă nemuritoare a sportului românesc şi mondial

Preşedinte Comitetului Olimpic și Sportiv Român a reacționat la moartea campionului Ivan Patzaichin.

”Ivan Patzaichin e o legendă nemuritoare a sportului românesc şi mondial. Pentru noi, Ivan e Campionul dintre Oameni si Omul dintre Campioni. Ivan a fost un CampiOm, o poveste fără sfârşit a sportului românesc. E datoria noastră să îi păstrăm vie memoria, să le spunem celor care vor veni să practice sport că totul e posibil atunci când te dăruieşti, te pregăteşti şi crezi în tine. Că poţi vâsli cu inima atunci când pagaea se rupe, că trebuie să dai înainte să primeşti şi că nu e nimic mai înălţător decât să îi ajuţi pe alţii să ajungă campioni. Aceasta este povestea lui Ivan, plecat din Deltă, de la Mila 23, să devină campion. Şi a reuşit. Rămas bun, Ivan! Pentru noi eşti nemuritor!” a transmis Mihai Covaliu.

Internat la Spitalul Elias din Capitală, legendarul canoist Ivan Patzaichin a încetat din viaţă duminică, la vârsta de 71 de ani, după o îndelungată suferință.

”Ivan a plecat. Şi nu se mai întoarce”, a scris familia sa pe pagina de Facebook a acestuia.

Născut la 26 noiembrie 1949, la Mila 23, în judeţul Tulcea, Ivan Patzaichin a fost cvadruplu campion la Jocurile Olimpice de vară din 1968, 1972, 1980 şi 1984.