Confidenţialitate

Cotidianul sportiv L’Equipe, despre portarul Florin Niță: „De la o copilărie marcată de ghinion la un Euro plin de împliniri, traiectoria lui impune respect” | AUDIO

Presa internațională este cu ochii pe meciul România-Olanda. Publicația sportivă franceză L’Equipe dedică un articol partidei de marți seară, 2 iulie, ce îl are drept personaj principal pe portarul Florin Niță. Ne spune mai multe Andrei Ștefan.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Cotidianul sportiv L’Equipe titrează că Florin Niță este „cel mai puternic dintre toți” tricolorii.

Articolul dedicat României, care ocupă un sfert de pagină, povestește despre copilăria plină de greutăți a portarului, ce s-a desfășurat în „cel mai sărac cartier din București, Drumul Taberei”, dar și despre scăparea pe care Florin Niță a văzut-o în fotbal, alături de munca sa într-o fabrică de cozonaci, pe care acesta o făcea în paralel pentru a putea contribui la veniturile familiei.

Acum, la 37 de ani, Florin Niță impune respectul prin prestația sa în poarta României, mai scrie publicația franceză care, totuși, prezintă naționala Olandei drept favorită în această partidă.

„De la o copilărie marcată de ghinion la un Euro plin de împliniri, unde marți va înfrunta Olanda cu România în optimi, traiectoria lui Florin Niță, care în curând va împlini 37 de ani, impune respect”, scrie L’Equipe.

Florin Niță: „De ce să-mi fie frică? Frică doar de Dumnezeu. Atât”

„Nu mi-e frică de meciul din această seară”, spune însă Florin Niță într-un interviu pentru FRF TV:

Florin Niță: „Ne dorim să facem o figură frumoasă în meciul pe care îl vom avea împotriva celor din Olanda”.

Reporter: „Ai vreo frică înaintea acestui meci?”

Florin Niță: „Fac ceea ce îmi place și o fac cu entuziasm. De ce să-mi fie frică? Frică doar de Dumnezeu. Atât”.

Sursa foto: Inquam Photos / Ștefan Constantin

Citește și: JO 2024. Înotătoarea Rebecca Aimee Diaconescu va concura la Paris alături de alți 101 sportivi români | AUDIO