Corpul de Control al premierului: Companiile de stat să fie desființate sau să devină instituții publice

Corpul de control al premierului propune cA toate companiile de stat să fie desființate sau să devină instituții publice.

Ele trebuie să fie o sursă de venit pentru bugetul de stat, nu doar pentru angajații acestora sau pentru firmele private care lucrează cu ele.

Recent, premierul Dacian Cioloș oferea drept exemplu Compania de Drumuri și Autostrăzi, reproșându-i ministrului Transporturilor că nu s-a implicat mai mult în reformarea CNADNR.

Companiile de stat sunt încă numeroase şi se află în poziţii cheie ale economiei naţionale, inclusiv în situaţie de monopol, crede corpul de control al premierului.

În acest context, ele trebuie să devină o sursă de venit pentru bugetul de stat, nu doar pentru angajaţii acestora sau pentru companiile private cu care lucrează.

Corpul de control transmite: ”în situaţia în care o companie de stat nu face decât să administreze fonduri de la bugetul de stat, în loc să aducă fonduri la buget, aceasta va trebui să fie desfiinţată sau să fie transformată în instituţie publică”,  am încheiat citatul.

Premierul Dacian Cioloș îi reproșa, la sfârșitul lunii trecute, lui Dan Costescu,  ministrul Transporturilor că nu a abordat cu mai mult curaj restructurarea Companiei Naționale de Drumuri și Autostrăzi.

În opinia șefului Guvernului, CNADNR este o companie care manifestă, cităm,  „o rezistenţă foarte mare” la reformă.

Dacă vrem să avem autostrăzi trebuie să le asumăm cu instituţii mai clare, mai suple şi mai bine susţinute şi din punct de vedere legislativ„, sublinia premierul.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS